Jön az Online Számla

Őrjöngenek a programozók, de könnyebb lesz regisztrálni

Könnyített a NAV az online számla regisztráción

2018. május 25. - onlineszámla

Ma, két héttel a várhatóan utolsó, végleges verzió előtt kijött az online számla rendszer 0.13-as verziója. A NAV figyelembe vette a felhasználói visszajelzéseket, de a verzióváltás pontos időpontjáról nem küldött tájékoztatást a fejlesztőknek.

 online_szamla_ido.jpg

GDPR után jön az online számla őrület


Alig egy hónap maradt az éles indulásig, de a végleges rendszeren még nemhogy a számlázóprogramok fejlesztői, de még a most új vezetőt váró NAV-nál sincsenek felkészülve a július 1-től élesedő adatszolgáltatásra.

Fél órás regisztráció


Felhasználói szempontból nagyon fontos lépés, hogy meghosszabbították a regisztráció időablakát. Az eddig megismert tesztfelület a legtöbb kritikát a bonyolult és rövid kitöltési időt biztosító regisztrációs folyamat miatt kapta.

Amíg magunk ki nem próbáltuk, egyszerűen nem hittük el, hogy rutinos számítógép- és internethasználók sem tudják elsőre teljesíteni a feladatot, mert az ügyfélkapus azonosítás után rendelkezésre álló 5 perc kevés arra, hogy minden mezőt megfelelően töltsünk ki a hiányos kiegészítő információk miatt.

Az új verzióban a személyi adatok ellenőrzésére az ügyfélkapus bejelentkezéstől számított 5. perc végéig lesz idejük a vállalkozások képviselőinek, a regisztráció befejezésére az ügyfélkapus bejelentkezéstől számított 30. perc végéig lesz lehetőség.

A NAV tehát azzal számol, hogy maximum fél óráig fog tartani a cégeknek a regisztráció elvégzése.

A bejegyzés trackback címe:

https://onlineszamla.blog.hu/api/trackback/id/tr1613872514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása